Teacher Maker Camp

‘It is impossible to teach 21st century learners if you have not learned in this century’ - Sylvia Martinez

Niet alleen leerlingen, maar ook leraren en docenten moeten de kans krijgen kennis te maken en zich te ontwikkelen in maakonderwijs.

Teacher Maker Camp is een inspirerende, technische, creatieve, uitdagende en hands-on training, voor iedereen die meer met maakonderwijs wil doen. Zelf maken staat centraal. Tijdens Teacher Maker Camp gaat voor even de ‘leraarpet’ af en de ‘leerlingpet’ op en ontwikkel je je creatieve en technische vaardigheden. Je maakt kennis met nieuwe digitale technieken, zoals 2D- en 3D-ontwerpen, vinyl- en lasersnijden en 3D-printen. Ook leer je over de achtergrond van maakonderwijs en besteden we aandacht aan verschillende strategieën, werkvormen en goede opdrachten.

Zelf een Teacher Maker Camp organiseren?

Wil je zelf een Teacher Maker Camp of Maakonderwijs training organiseren? Waag organiseert regelmatig Teacher Maker Camps en maakte er een online publicatie over die je hieronder gewoon gratis kunt downloaden. Deze online publicatie legt je stap voor stap uit hoe je zelf zo’n Teacher Maker Camp kunt organiseren. Verschillende organisaties in Delft, Gent en zelfs Lissabon gingen je al voor!

Teacher Maker Camp publicatie

 

Achtergrond

Lees meer over het ontstaan van ons Teacher Maker Camp in dit artikel van Karien Vermeulen voor de Nederlandse vertaling van Invent to Learn:

Kennis Maker Samen Leren

Lees in deze blogs ervaringen van eerdere deelnemers:

Teacher Maker Camp Blogs

Teacher Maker Camp bestaat uit de volgende onderdelen

Voorbeeldprogramma: 1 dag

presentatie

Introductie Maker Education

9.30 - 10.15

Challenge

Portrettekenen

10.15 - 10.30

workshop

3D-printen

10.30-12.30
sciencebus_zeep-maken

lunch

12.30 - 13.00

Challenge

Marshmallow Challenge

13.00 - 13.30

workshop

Lasersnijden

13.30 - 16.30

reflectie

ervaringen uitwisselen

16.30 - 17.00